ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗς ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ βοηθοσ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟΥ στο μικροβιολογικο εργαστηριο χατζηκαλλινικιδου

Την Παρασκευή 26/1/2024 οι Β. Νοσηλευτές γενικής νοσηλείας Γ’ εξαμήνου της Σ.Α.Ε.Κ. Γιαννιτσών με την εκπαιδεύτριά τους κ. Παρτσιοπούλου Παρασκευή επισκέφτηκαν το μικροβιολογικό εργαστήριο της κ. Χατζηκαλλινικίδου. Ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για τα είδη των εξετάσεων που διενεργούνται εκεί, αιματολογικές, βιοχημικές, ορμονολογικές και ανοσολογικές. Τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιούνται και τον τρόπο διενέργειάς τους. Πληροφορήθηκαν επίσης για τη λειτουργία των αναλυτών, τους ελέγχους ποιότητας που διενεργούνται ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Ενημερώθηκαν επίσης για τη διαχείριση αποβλήτων και τις διαδικασίες απολύμανσης που χρησιμοποιούνται. Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την απάντηση ερωτημάτων των σπουδαστών σχετικά με τις διαδικασίες εξετάσεων και ακολούθησαν επεξηγήσεις για την ανίχνευση ειδικών παθολογικών αιματολογικών καταστάσεων.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χατζηκαλλινικίδου για την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημέρωση και την ξενάγηση στον σύγχρονο εργαστήριο της.